Psykoterapeutti, kuvataideterapeutti, FM

Pirkko Pulkkinen

Kela-pätevyys/Valvira
p. 040 5106433
Kauppakatu 18 B 16, 40100 JYVÄSKYLÄ
ETUSIVU PSYKOTERAPIA TYÖNOHJAUS YHTEYSTIEDOT

Kuvataideterapiaa / Taideterapiaa Jyväskylässä

Tarjoan Jyväskylässä psykoterapia- ja kuvataideterapiapalveluja aikuisille ja nuorille joko omakustanteisesti tai Kelan kuntouttavan psykoterapian tuella. Lisätietoa Kelan tukemasta psykoterapiasta osoitteesta kela.fi.

Minulla on pitkäaikainen kokemus terapeuttina ja asiakkaideni keskeisiä terapiaan tulemisen syitä ovat olleet:
        eriasteiset masennusoireet ja ahdistuneisuus, uupumus
        unettomuus ja nukkumiseen liittyvät ongelmat
        syömiseen liittyvät hankaluudet
        paniikkioireilu
        sosiaaliset ongelmat ja pelot
        tunne-elämän häiriöt
        menetyksiin liittyvä surutyö
        traumat
        jaksamiseen ja omaan luovuuden elävöittämiseen liittyvät toiveet


Kuvataideterapiassa (psykoterapian erityismuotona) taidemateriaaleilla tapahtuvalla ilmaisulla on keskeinen merkitys. Terapiassa tuetaan asiakasta taidetyöskentelyn keinoin suuntaamaan huomiota tunteisiin, ajatuksiin, mielikuviin ja niiden merkityksiin omassa elämässä. Kuvallisen työskentelyn keinoin on mahdollisuus purkaa, käsitellä ja jäsentää tunteita ja kokemuksia, joita voi olla aluksi sanallisesti vaikea tavoittaa. Joskus myös liiallinen puhuminen piilottaa ja estää tavoittamasta tärkeitä kokemuksia. Taidetyöskentely toimii ´ponnahduslautana´ prosessissa. Mitään taiteellisia valmiuksia tai osaamista taidemateriaaleista ei tarvita. Työskentelyn virittämiseksi voidaan käyttää esimerkiksi liike- ja aistiharjoituksia, rentoutumista ja mielikuvatyöskentelyä.

Sanojen kautta tavoittamattomat kokemukset voivat vähitellen tulla nähdyiksi, jaetuiksi ja sanoitetuiksikin. Tai voi löytyä kauneutta, mitä on itseltään piilottanut.

Tavoitteena on tiedostaa tekijöitä, jotka vaikeuttavat tai rajoittavat elämääsi tai jotakin, mikä on ruosteessa tai unohtunut ottaa käyttöön. Kokonaisvaltainen tiedostaminen johtaa ajan myötä psyykkisen hyvinvointisi kohenemiseen, elämäntaidollisten valmiuksiesi paranemiseen ja lisääntyvään luottamukseen selviytyä elämän vaikeissakin tilanteissa.

Jokaisen asiakkaan tilanne on ainutkertainen, kuten myös terapiaprosessin vaiheet. Terapian kokonaiskesto riippuu tavoitteistasi ja muutostarpeistasi.

Ensimmäinen askel avun hakemisessa voi tuntua vaikealta, mutta se kannattaa. Ota yhteyttä niin voimme keskustella tilanteestasi tarkemmin!


Yhteystiedot:
Pirkko Pulkkinen, psykoterapeutti, kuvataideterapeutti, FM
Kauppakatu 18 B 16,
40100 Jyväskylä
p. 040 5106433
pirkko.pulkkinen(at)taiteidentalo.fi

* Psykoterapia, kuvataideterapia, taideterapia *
* Yksilöterapiat, ryhmät, työnohjaus, koulutus *
* Yksilöterapiat: aikuiset, nuoret, lapset *
* Kela-pätevyys/Valvira *


0 0 0 0 0 0
©Taiteidentalo 2017 11 PP/MJ